Om Postgaarden

Købstadshotel med charme

Midt på Storgade i Sorø har ”Postgaarden” i mere end 300 år budt gæster på både mad og ly for natten, gæster som HC Andersen, Holberg og mange andre store personligheder har gæstet Hotel Postgaarden gennem årene.

Hotel Postgaarden besidder en utrolig historie- alt lige fra Mimmerlunden som engang var det centrale omdrejningspunkt for byens borgere når der skulle modtages post, som blev leveret med hestevogn gennem porten ( som i dag er Hall til hotellet ) 

HC Andersen har ikke mindre end 2 gange ifølge hans egne dagbøger overnattet på Hotel Postgaarden, den første gang fordi hans gode ven Ingemann som boede på Akademiet var gået i seng- og HC Andersen ankom sent og måtte tilbringe natten på Hotel Postgaarden, liggende på 2 stole i den stue vi i dag kender som Sorø stuen.

Anden gang igen fordi det var sen ankomst og Ingemann´s var gået til køjs, måtte HC Andersen igen tilbringe natten på Hotel Postgaarden, denne gang var der dog gang i beværtningen og en stemning som krostue generede nattesøvnen for den kære HC Anderssen.

Postgaarden har med sin belligenhed midt på Storgade også haft meget modvind, hvilket tydeligt ses på både historikken af de mange ejere/forpagtere gennem årene, men også tydeligt har sat sine spor på de gamle bygninger- som trods grundig renovering gennem årene stadig bærer præg af at huset er mere end 300 år gammelt- dog har det absolut en vis charme- og en tur gennem de lange smalle hotelgange som er skæve og vægge er høje og skæve er nu alligevel en charmerende tur gennem de historiske bygninger.

 

Restauranten har også haft mange forskellige personligheder til driften, og har flere gange skiftet spor mht. menuer og ideer.

I dag drives restauranten af husets Direktør som også er køkkenchefen, der lægges meget stor vægt på "det gode måltid" autentiske råvarer, gode bøffer/steak og frisk fisk.

 

Adgangen til restauranten sker gennem den hyggelige lounge, hvor hotellets gæster også checker ind. Det traditionelle købstadshotel forener historisk charme med moderne bekvemmelighed.

 

De 23 unikke værelser er hyggeligt indrettet med masser af stemning og sjæl. De to suiter og brudesuiten er indrettet i moderne design.

 

Klassisk køkken

Frokosten serveres mellem kl. 12 og 16. Det er klassiske retter som frokosttallerken, sildeanretninger, stjerneskud mv.

 

Restauranten byder om aftenen på et stort udvalg af steaks og burgere, hvor kvaliteten af råvarerne er i højsædet og alle råvarer er nøje udvalgte i samarbejde med leverandøren.

 

Vi har ud over restauranten flere små stuer til private middage, samt Parketsalen med plads til 50 gæster, Dronning salen med plads til 60 gæster og Kongesalen med plads til knap 150 gæster- det gør at vi kan afholde ethvert arrangement eller mindeværdig fest- et område vi er meget stærke på, da Køkkenchefen René de la Cruz gennem årene har afholdt mere end 250 private selskaber om året i gennemsnit.

Kontakt på rene@hotelpostgaarden.dk og få skræddersyet et tilbud til DIN næste fest.

 

Herunder kan du se personalet som altid er klar til at byde velkommen på Hotel Postgaarden.

 

René de la Cruz

Direktør og køkkenchef

Amanda Andreasen

Tjener, restaurant

 

Karen Binderup

Tjener, restaurant & selskaber

Sille Jørgensen

Ungarbejder

Signe Paamejer

Ungarbejder

Vivi Taaning de la Cruz

Receptionist, økonomi og booking.

Rasmus Schou Nielsen

Tjener, restaurant & selskaber

 

Charlotte Hvass-Jensen

Rengøring

Magnus Bruun

Ungarbejder

 

Michael Thomsen

Sous chef, kok

Iben Klaustrup

Tjener, restaurant & selskaber.

Jen Madsen

Rengøring

Louise Andersen

Ungarbejder

 

Peter Hansen

Kok

Hanne Rasmussen

Tjener, selskaber

Hans Søndergaard

Vicevært

Aleksander Kyhn

Ungarbejder